Каквo представляват облачните възможности на Trados Studio? 

Изградени върху RWS Language Cloud, облачните възможности на Trados Studio (могат да се използват в комбинация с настолното приложение) са предназначени за индивидуално управление на проекти, превод, редакция и съхранение на ресурси.

Също така потребителите имат възможността да надстроят до другите ни облачни пакети, които включват Trados Team (дава възможност за споделяне на ресурси) и Trados Enterprise.


Как да използвам облачните възможности на Trados Studio?

От представянето на Trados Studio 2021, основните облачни възможности са стандартна функционалност и ще бъдат достъпни за клиентите, използващи поддържаните версии на Trados Studio. Така всички потребители на Trados Studio 2022, автоматично ще имат възможността да използват облачни функции, базирани на браузър, когато закупят Studio 2022.

Не можете да закупите само облачните възможности, без настолното приложение Trados Studio.


Кога мога да започна да използвам облачните възможности на Trados Studio?

Можете да започнете да работите с облачните възможности веднага щом закупите Trados Studio 2022. Предлагат се стандартно със Studio 2022, без допълнителни разходи.

Кога ще приключи моят абонамент за облачната функционалност?

Основните облачни възможности на Trados Studio не са част от отделен абонамент и са безплатни като част от покупката на настолното приложение Trados Studio 2022.

Как да получа достъп до облака?

Можете да получите достъп до облака чрез Trados Studio, като изберете връзката „Working with cloud projects“ в изгледа Welcome или като напишете live.trados.com в браузърa на смартфон, таблет, компютър с Windows или Mac. Ако искате да научите повече за работата в облака, моля, гледайте този видеоклип.

Какви браузъри поддържат облака?

Можете да получите достъп до облака чрез най-новите версии на Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox и Safari.

Чрез колко устройства мога да получа достъп до облачните възможности на Studio?

Можете да получите достъп до облачните възможности на Studio на две устройства; например на вашия лаптоп и смартфон. Ако желаете да работите в облака на друго устройство, можете да управлявате регистрираните си устройства от вашия облачен акаунт.

Мога ли да споделям моите ресурси за превод и проекти, съхранявани в облака, с други хора?

Основните облачни възможности на Trados Studio не предлагат възможност за споделяне. Ако искате да споделяте своите ресурси и проекти, можете да надстроите абонамента си към Trados Team.

Съвместими ли са облачните възможности на Trados Studio 2022 с предишните версии на Trados Studio?

Облачните възможности на Studio са съвместими само с Trados Studio 2022 и Trados Studio 2021.

Моята компания е закупила Trados Studio 2022 Professional Network лиценз, как да получим достъп до облачните функции?

Администраторът на акаунта може да добавя потребители, еквивалентен на броя на закупените Trados Studio лицензи. Ако закупите 5 лиценза Trados Studio 2022 Professional Network, могат да бъдат добавени до 5 потребители, които да използват облачните възможности.

Как да добавя потребители, които да имат достъп до облачните възможности на Studio Professional?

Администраторът може да добавя потребители, като отиде в раздела за потребители в своя облачен акаунт. Моля, обърнете внимание, че можете да добавяте такъв брой потребители, какъвто е броят на притежаваните лицензи.

Имаме Trados Studio 2022 Professional Network лицензи и сме добавени като потребители в облачния акаунт. Можем ли да споделяме ресурси?

Не, когато няколко потребители бъдат добавени в облачния акаунт, те получават свое собствено работно пространство в облака. Те не споделят ресурси и не могат да виждат проектите на другите потребители. За да се възползвате от възможностите за споделяне, можете да преминете към Trados Team. При преминаване към друг абонамент всички ресурси, които сте създали преди това, ще продължат да бъдат налични.

Когато работя по проект в облака в Trados Studio, трябва ли винаги да имам достъп до интернет? Какво ще се случи, ако загубя връзка?

Да, за да имате достъп до всичко, записано в облака, трябва да имате достъп до интернет. Ако загубите интернет връзка, докато работите по проект в облака в Trados Studio, програмата ще ви предупреди, че сте загубили връзка и ще се опита да я възстанови, когато това е възможно. Междувременно можете да продължите да работите по файла офлайн с локалните ресурси. След като достъпът до интернет бъде възстановен, ще можете да запазите файла и той автоматично ще актуализира проекта в облака.

Какво представлява мобилното приложение Trados?

Мобилното приложение на Trados ви дава възможност да управлявате проектите си за превод, където и да се намирате - създавайте нови проекти, проследявайте напредъка на превода, проверявайте сроковете за изпълнение на проектите и много други неща. Приложението може да бъде изтеглено безплатно от Google Play и Apple app store.

Има ли лимит на съхранението, което мога да запазя в облака?

Няма въведени строги ограничения за съхранение в облака, но имаме политика за справедливо използване, която очакваме от потребителите да вземат предвид. За повече информация относно нашата политика за справедливо използване, кликнете тук.

Доколко сигурен е облакът? Кой има достъп до данните ми?

За информация относно сигурността или защитата на личните данни, моля, вижте тук.

Къде са разположени сървърите, на които се намира RWS Language Cloud?

Сървърите, на които се хоства RWS Language Cloud (Trados Enterprise, Trados Team и основните облачни възможности на Trados Studio) се намират във Франкфурт, Германия.

Архивирани ли са данните ми, съхранявани в облака?

Oблачните сървъри се архивират на отделно място, за да се осигури непрекъснатост на бизнеса за всички клиенти на Trados.

Мога ли да изтрия окончателно данни в облака?

След като вашата версия на Trados Studio достигне края на експлоатационния си период, ако решите да не надграждате до по-нова версия, ще разполагате с 28 дни, след края на облачния си абонамент, за да експортирате всички данни, които искате да запазите, след което вашият акаунт и всички свързани с него данни ще бъдат окончателно изтрити. Потребителите със съществуващ абонамент могат да изтрият нещо по обичайния начин и то ще бъде премахнато за постоянно от облака.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'zip' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace:

File: /home/iventica/public_html/platform/common/core/Core_Exceptions.php
Line: 164
Function: include

File: /home/iventica/public_html/platform/common/core/Common.php
Line: 265
Function: show_php_error